Skip to content

Академия “Муза” в залите на Регионален исторически музей – Благоевград

   В периода 15-22 октомври Регионален исторически музей, Благоевград беше домакин на второто издание на Академия “Муза”.
   Обучителните семинари събраха на едно място десетки експерти, които се интересуват от развитието на музеите и галериите в България и работят в тази посока. Целта е да се подобри изживяването на посетителите в българските музеи и галерии, да се поощри творческият подход при поднасянето на информацията в тях и да се промени начинаът, по който те разказват своите истории, за да станат те увлекателни и интересни за публиката.
   Преподаватели в академията бяха Пол Орсели, Кристина Фервейда и Джейми Лойер – признати международни експерти в сферата на музейното дело.
   Академията даде възможност експерти от музеите и галериите да се срещнат, да обменят опит, знания и ресурси, и най-вече да създадат общност, в която заедно с други творци – художници, разказвачи, дизайнери, архитекти и технолози, да се опитат да дадат ново, съвременно лице на нашето културно-историческо наследство.
Изминалата седмица затвърди и основния принцип в академията – “Можело!“ и показа, че няма невъзможни неща за професионалистите в тази област на културата.
   Благодарим на America for Bulgaria, че избраха именно нас за домакини!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се