Skip to content

Благоевград - поглед в миналото

   Експозицията „Благоевград – поглед в миналото“ представя оформянето на града като административно, стопанско и културно средище. Подходът при пространственото оформление на изложбата е тематично-хронологичен, акцентиращ върху няколко ключови думи – освобождение, бежанци, грижите на кметовете за социализация на бежанците, нов архитектурен облик, стопански живот, градско ежедневие и бит. Освен визуалния снимково-документален разказ, изложбата включва и няколко интерактивни елементи, които наблягат на представянето на различни аспекти от историята и културата на различни общности, родове, семейства, противоречията на времето, мечтите и преживяванията на обикновения човек от началото до края на ХХ век.

  *Експозицията е обновена по проект “Малки градки истории – културни рефлекси” по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти 2022 на Национален фонд “Култура”.

    Можете да се запознаете с част от материалите експонирани в обновената ни изложба и тук:

  Можете да се запознаете с аудиозаписите, които могат да бъдат чути на таблетите в експозицията, тук:

Можете да се запознаете с образователната програма “Малки истории”, разработена по проект “малки градски истории – културни рефлексии” тук:

Можете да се запознаете с видеата заснети по проекта тук:

Обадете се