Skip to content

“Есен на пътешественика в музея”

     В зала “Временни изложби” на Регионален исторически музей – Благоевград открихме изложбата „Есента на пътешественика в музея“, съвместно с Българска асоциация на журналистите и писателите по туризма – Abujet.
    Фотографии на професионалните пътешественици и разказвачи от АБУЖЕТ от Куба, Перу, йеменският остров Сокотра, Грузия, Армения, Беларус, Норвегия и други, както и такива, заснети от студентите от Катедра “Туризъм” на Стопанския факултет на Югозападен университет “Неофит Рилски”, бяха представени по време на събитието и могат да бъдат разгледани от посетителите на музея.
   Тази година в изложбата се включиха и участници от Международната федерация на журналистите и писателите по туризма – FIJET, които също присъстваха лично за откриването. Две нови книги с автори членове на АБУЖЕТ – “21 уикенда” от Пламен Старев и Кристиан Минчев, и стихосбирката “Слънчево изригване” от Павлина Михайлова поставиха финала на събитието с обещанието да вдъхновят за нови пътешествия и дестинации читателите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се