Skip to content

Фотоизложба, посветена на почетните граждани бе открита в Регионален исторически музей – Благоевград

Фотоизложба, посветена на почетните граждани бе открита в Регионален исторически музей – Благоевград. Експозицията може да бъде видяна до края на месец юли. Идеята се реализира от обществения посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, със съдействието на Община Благоевград, Общински съвет и Детски парламент. 
Присъстващите бяха поздравени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Таскови доц. д-р Валентин Василев.

„Искам да благодаря на обществения посредник , че пое тази инициатива и осъществи съвместно с детския парламент на Благоевград. Благодаря, едно огромно благодаря на всички почетни граждани! Благодаря за това, че сте градили този град, за това че сте личности от които се учим и нашите деца трябва да се учат.“, каза Христина Шопова.

В знак на признателност за отличната съвместна работа доц. д-р Валентин Василев връчи почетен плакет за кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Радослав Таскков, както и на Детския парламент.

В експозицията са включени 39 фотокомпозииции. Чрез тях присъстващите могат да се запознаят с видните граждани, допринесли за развитието на Благоевград и утвърждаването му като културен и образователен център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се