Skip to content

Откриване на Лятна детска музейна школа и отбелязване на 5 юни – Световен ден за опазване на околната среда

   Лятна детска музейна школа отвори врати за поредна година в Регионален исторически музей – Благоевград.
На 5 юни – Световен ден на околната среда, редица институции, свързани с опазването на природата, превърнаха пространството пред музея в истински детски празник. Д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и Стефан Кирилов – главен експерт в Дирекция “Национален парк Рила” поздравиха присъстващите и акцентираха върху значението на такъв тип събития.
   Децата от ФГ “Бисери” към Център за Личностно и Творческо Развитие на Децата на Благоевград се включиха в празничната програма с музикални изпълнения, които допринесоха за доброто настроение на малки и големи.
    Всяка институция имаше самостоятелен кът, където организира екологични занимания за децата и представи своята дейност.
   Благодарим на нашите партьори от Национален парк “Рила”, Национален парк Пирин, Югозападно държавно предприятие ДП, Регионална дирекция по горите Благоевград, Природен парк Беласица, Природен парк “Рилски манастир”, РИОСВ-Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, които се включиха активно в организацията и провеждането на събитието!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се