Skip to content

Откриване на втора поредна изложба “Ние жените и нашето хоби”

   За втора поредна година Регионален исторически музей – Благоевград бе домакин на благотворителната инициатива “Ние жените и нашето хоби”.
  Събитието е организирано и реализирано съвместно със Сдружение “Движение – Ние жените”, а изложбата представя творбите на дванадесет дами, за който изобразителното и приложното изкуство са само хоби.
   Началото на програмата поставиха музикалните изпълнения на децата от ДЮФА “Пиринска китка” и ФГ “Бисери” към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
   Специален музикален поздрав отправиха и гостите ни от Сдружение Фолклорна група “Копачка”, с. Драмче, Делчево, Република Северна Македония и председателката на сдружението Перса Стояновска.
Гостите се насладиха и на вкусни ястия, приготвени от женската група от Народно читалище “Христо Ботев – 1919”, с. Скребатно и кметския наместник на селото Искра Авдикова, както и от Мирела Кючукова и кухнята за бедни към църквата “Св. Николай Чудотворец” в кв. Грамада.
    Всеки посетител имаше и възможността сам да нарисува своя миниатюра, която да дари или откупи с благотворителна цел.
Събраните средства ще бъдат дарени на кухнята за бедни към църквата “Св. Николай Чудотворец”, кв. Грамада и Защитено жилище “Слънчев дом”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се