Skip to content

Регионален исторически музей – Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова постави началото и официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая. „Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други 2 града,така че сме в Топ 3 и това ни прави горди,че имаме нещо ново и различно.Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей,за това че с много работа отварявратите към всички“, каза в част от словото си Христина Шопова.

На откриването присъстваха Ваня Цветанова и други представители на Сектор “Градина” на Mr. Bricolage – Благоевград, които осигуриха зеленината и обзавеждането на “Пеперудената стая”.

Изложбата се намира в Регионален исторически музей- Благоевград и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни 2019 г. 
В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света. 
Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба. 
От Регионален исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата може да участват в изложбата.

Работното време на Пеперудената стая е: 
Понеделник-Неделя:
10:00 – 13:00 часа;
14:00 – 18:00 часа; 
Заявка за групови посещения можете да направите на тел. – 073/88 60 78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се