Skip to content

Mузеен урок, посветен на 100 години от подписването на Ньойския договор, се проведе в Регионален исторически музей – Благоевград

Mузеен урок, посветен на 100 години от подписването на Ньойския договор, се проведе в Регионален исторически музей – Благоевград, съвместно с Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ Благоевград .
В представянето взеха участие ученици от XI-и класове с преподавател историкът г-жа Любка Гълъбова. Урокът се проведе в нетрадиционна среда с мултимедийна презентация и изложения на ученици по някои възлови за Първата световна война събития и бойни действия, както и с издирени от тях участници във войната от градовете Дупница, Банско и Петрич.
Един от акцентите по темата беше представянето от уредника д-р Елена Александрова на автентични материали от фонда на музея – оригинални фотографии на бойни позиции и снимки на войници по време на почивка, които най-много впечатлиха гостите. Изложението на учениците беше илюстрирано и с документи и печатни издания, свързани с Ньойския договор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се