Skip to content

Поставихме началото на поредица от уроци, посветени на Апостола на свободата – Васил Левски

Днес в Регионален исторически музей – Благоевград се проведе музеен урок, посветен на Апостола на свободата – Васил Левски. Участваха деца от 4 “а“ група при ДГ № 1 „Ведрица“ – Благоевград, в присъствието на директора г-жа Григорова, педагозите – г-жа Николова, г-жа Трендафилова, г-жа Джалева, г-жа Кантурска, г-жа Дешева, г-жа Василева и г-жа Бръндева.
Музейното занимание бе проведено от д-р Елена Чалгънова, уредник в отдел „ Българските земи XV- ти – началото на XX-ти век “. Урокът включваше презентация с важни моменти от живота и дейността на Апостола, рисуване на негов портрет, сглобяване на родословното му дърво. Децата научиха интересни факти за Васил Левски, Христо Ботев и Георги Раковски. Малките ни приятели се докоснаха до оригинално типово оръжие от епохата на българското Възраждане и научиха как то се съхранява в музея. Децата демонстрираха любознателност, активност и завидни за годините си знания по темата. В заключителната част на мероприятието малчуганите чуха две стихотворения посветени на Васил Левски.
С това мероприятие музеят постави началото на поредица от уроци, посветени на Апостола, които ще се проведат през месец февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се