Skip to content

Регионален исторически музей – Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин с новореализирания проект „България в мащаб“

Основната му идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по- сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“.
В работата си с училищата и малките посетители, музеят винаги поставя на първо място както образователно, така и занимателно съдържание. Целта ни е децата да имат възможност да погледнат на България не само като абстрактно понятие за Родината, но и да имат възможност да я видят от „птичи поглед“. С редица занимания искаме да провокираме техния интерес и да ги въвлечем в по –сериозни познавателни занимания.
В изпълнението на проекта основна роля има Илия Гоцков, зам. директор и уредник в отдел „Художествен“ на музея. Неговата отдаденост към осъществяването на „България в мащаб“ зарази и други служители на музея. Работата продължаваше дори и в почивните дни, независимо от августовските жеги и неочакваните летни дъждове и намери ефектния си финал месец предсрочно.

Номер на договора: 98- 00-225 от 25.06.2019 година
Наименование на проекта : „България в мащаб „
Проектна сесия 1 на фонд „Култура“ на Община Благоевград за 2019 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се