Skip to content

Лятна детска музейна школа отвори врати за поредна година в Регионален исторически музей – Благоевград

    Лятна детска музейна школа отвори врати за поредна година в Регионален исторически музей – Благоевград.
       На 5 юни – Световен ден на околната среда, редица институции, свързани с опазването на природата, превърнаха пространството пред музея в истински детски празник. Д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и Красимир Андонов – директор на Дирекция “Национален парк Рила” поздравиха присъстващите и акцентираха върху значението на такъв тип събития.
    Децата от Център за Личностно и Творческо Развитие на Децата на Благоевград се включиха в празничната програма с музикални изпълнения, които допринесоха за доброто настроение на гостите.
Всяка институция имаше самостоятелен кът, където организира екологични занимания за децата и представи своята дейност.
    Благодарим на нашите партьори от Национален Парк Рила, Национален парк “Пирин”, Югозападно държавно предприятие ДП, Регионална дирекция по горите-Благоевград, Природен парк Витоша, Природен парк “Беласица”, Природен Парк Рилски Манастир, РИОСВ-Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и Център за Личностно и Творческо Развитие на Децата на Благоевград, които се включиха активно в организацията и провеждането на събитието!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се