Skip to content

Изложбата „ Алкохол & Амбалаж “ беше открита в зала ” Временни изложби ” на Регионален исторически музей – Благоевград

В зала ” Временни изложби ” на Регионален исторически музей – Благоевград беше открита изложбата „ Алкохол & Амбалаж “. Специален гост на събитието беше Пламен Мадемов, Директор на Исторически музей – Горна Оряховица, който официално представи изложбата. Тя може да бъде видяна до септември.

В нея екипът на Исторически музей – Горна Оряховица е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола, както и няколко колекции от стъклени бутилки с различна форма и вместимост.
В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „ кронка“ и нестандартни методи за затваряне на бутилки. Показани са множество черно-бели снимки и фотографии с различно послание, върху някои от които са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край. Не липсват и реклами на бира – все още набираща популярност у нас в началото на XX век .Специално място заема фирма „ Васил П. Буланов “, представена от дарения на неговата внучка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се