Skip to content

От 20 септември посетителите на Регионален исторически музей – Благоевград ще могат да разгледат изложба, посветена на 150 годишнината от рождението на Антон Попстоилов

От 20 септември, в рамките на Европейските дни на наследството – 2019, посетителите на Регионален исторически музей – Благоевград ще могат да разгледат изложба, посветена на 150 годишнината от рождението на Антон Попстоилов от с. Лешко, Горноджумайско (днес Благоевградско) – плодотворен деец в полето на българската „народонаука“, педагог и просветител, уредник и директор на Народния етнографски музей – София, учредител на Македонски научен институт. Изследователският му интерес е насочен към обширни теми от българския фолклор, езикознание, етнография, просветно дело и образование, история на българското възраждане.

Регионален исторически музей – Благоевград съхранява и представя част от личния архив на Антон Попстоилов, свързан основно с организираното през 1924 г. от Народен етнографски музей – София честване на 30-годишната му научна и просветна дейност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обадете се